Penthouse T

Interieurontwerp van een duplex penthouse

We kregen de opdracht een duplexpenthouse op de derde verdieping in te richten op maat van onze bouwheer. Het geheel doet denken aan een luxejacht, waarin de slaapvertrekken zich onder de leefruimte bevinden en waarin de bewoners kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Plafondhoge profielloze ramen aan 3 zijden zorgen voor een bijna 360° uitzicht over de omgeving en de intensieve daktuin. Ook zorgen ze voor een naadloze connectie tussen binnen en buiten. Om deze connectie nog meer te versterken, werd gekozen voor een ruwe vloerafwerking met brede voeg. In de leefruimte werd een afgerond volume in notelaar geplaatst waarin verschillende dienende functies werden gegroepeerd en onttrokken aan het zicht.Verder doet dit volume ook dienst als scheiding tussen de verschillende onderdelen van de leefruimte.

Aan de achterzijde van het volume vinden we een ruimte die dienstdoet als hal. Deze hal connecteert de keuken met de intieme TV-ruimte met bibliotheek.Tussenin, in het volume, vinden we een ruime berging en een toilet. Daarnaast zit in dit volume ook de toegang tot het appartement verborgen. Aan de tegenovergestelde zijde vinden we een ruime ontvangstruimte met als pronkstuk een de Sede-sofa, gecombineerd met een hoogpolig vloerkleed.

Visueel wordt de ontvangstruimte gescheiden van de eetruimte door middel van een zwevende Gyrofocus haard. In de eetruimte kunnen tafelgasten aanschuiven aan een grote ronde eettafel van Belgische makelij. De hanglamp van Astep vervolledigd het geheel. Aan de andere zijde van de ontvangstruimte vinden we een thuiskantoor, verborgen achter een afgeronde muur afgewerkt met een lichtroze verftechniek. Naast de eetkamer vinden we een semiprofessionele keuken afgewerkt in RVS, met als blikvanger het lichtroze AGA-fornuis. Een droomplek voor elke hobbykok.

Tussen de bureauruimte en de TV-ruimte geeft een notelaren trap toegang tot de onderliggende slaapvertrekken. Daar waar de leefruimte baadt in het natuurlijk daglicht, heeft de nachthal een warme, intieme wellness-sfeer dankzij de houten muurbekleding en sfeervolle verlichting. Deze verdieping herbergt een slaapkamer met en-suite badkamer, een waskamer, een toilet en een polyvalente ruimte met hamam.

De ruwe vloerafwerking vinden we terug in de nachthal en polyvalente ruimte.Voor de slaapkamer werd gekozen voor een parketvloer. Ook hier werd gekozen voor een speciale verftechniek op de muren, in een neutrale warme kleur. In de en-suite badkamer vinden we dezelfde neutrale kleur gecombineerd met maatkasten in notelaar. Groene accenten, in de vorm van unieke, door de architect ontworpen kastgrepen en lavabo’s van de hand van Atelier Franssens en een marmeren tablet, vervolledigen het geheel.

Met dit interieurontwerp hebben we geprobeerd te voldoen aan de wens van de bouwheer om de welness-sfeer te integreren in deze woning. Daarnaast zorgen het open karakter van de leefruimte en de intensieve daktuin ervoor dat de bewoners nog steeds in een groene omgeving kunnen wonen, ook al ruilden ze hun woning met grote tuin in voor een duplexappartement.