Niels Van der Straeten
Dries Van Nieuwenbergh

Medewerkers:
Mahir Yavas
Thibault Wéry
Sophie Nieuwbourg
Christof Hofman
Tine Van hoeymissen
Pascal Vandermeulen
Lenie Dhooghe
Laura De Moor
 

Objekt architecten is een veelzijdig ontwerpbureau waar projecten van elke schaal aan de orde zijn: van gebruiksvoorwerpen en meubilair tot (interieur)architectuur. Er wordt getracht om op elke vraag, via een doordacht ontwerp, een uniek antwoord te bieden. Het resultaat is een symbiose van het programma, dat de inhoud vormt, en de vorm.
Er wordt altijd ontworpen vanuit een noodzakelijke rationaliteit en soberheid. We zoeken naar een logica waarin de onontbeerlijke ijkpunten zoals licht, zicht, ruimte, materialisatie en detaillering beslissend zijn.

Wij zijn een ontwerpteam dat samenwerking cruciaal vindt om zo het best mogelijke resultaat te kunnen bieden. Door onze zoektocht naar nieuwe inzichten wordt er altijd gewerkt naar innoverende, kwalitatieve ontwerpen.  Elk project wordt benaderd  met een open geest en zonder vooroordelen, gesteund door een kritisch denken en een ontwerpmethodiek die noodzakelijke compromissen tot een evidentie verheft.

Objekt architecten is steeds op zoek naar ‘ruimtelijke rust’ door belijningen, openingen en materialen op elkaar af te stemmen en tot een essentieel minimum te beperken.
Gedreven door nieuwsgierigheid en exploratie, maar rekening houdend met de budgettaire beperkingen, werken we samen met de opdrachtgever naar overwogen, verrassende resultaten.

Publicaties:
2016 10 om te zien op de Vlaamse Renovatiedag: woning Aalst
2016 Buitengewoon en betaalbaar Belgisch bouwen 2: woning Aalst
2017: Home Sweet Home Magazine: herenhuis in Antwerpen
2017 De Standaard Magazine: schuurwoning Dilbeek

Lezingen:
10-2015 Archipel Vzw, "PechaKucha"  https://vimeo.com/180903453
12-2016 Modulor, universiteit Antwerpen

Webdesign figure8