Niels Van der Straeten
Dries Van Nieuwenbergh

Medewerkers:
Mahir Yavas
Lenie Dhooghe
Laura De Moor
Nick Peeters
Manon Meert
Wolf Vandekerckhove
Astrid Maes
Thibault Mercier
Carlijne Lelievre
Daan De Bondt
Steven De Bolle
 

Objekt architecten is een veelzijdig ontwerpbureau waar projecten van elke schaal aan de orde zijn: van gebruiksvoorwerpen en meubilair tot (interieur)architectuur. Er wordt getracht om op elke vraag, via een doordacht ontwerp, een uniek antwoord te bieden. Het resultaat is een symbiose van het programma, dat de inhoud vormt, en de vorm.
Er wordt altijd ontworpen vanuit een noodzakelijke rationaliteit en soberheid. We zoeken naar een logica waarin de onontbeerlijke ijkpunten zoals licht, zicht, ruimte, materialisatie en detaillering beslissend zijn.

Wij zijn een ontwerpteam dat samenwerking cruciaal vindt om zo het best mogelijke resultaat te kunnen bieden. Door onze zoektocht naar nieuwe inzichten wordt er altijd gewerkt naar innoverende, kwalitatieve ontwerpen.  Elk project wordt benaderd  met een open geest en zonder vooroordelen, gesteund door een kritisch denken en een ontwerpmethodiek die noodzakelijke compromissen tot een evidentie verheft.

Objekt architecten is steeds op zoek naar ‘ruimtelijke rust’ door belijningen, openingen en materialen op elkaar af te stemmen en tot een essentieel minimum te beperken.
Gedreven door nieuwsgierigheid en exploratie, maar rekening houdend met de budgettaire beperkingen, werken we samen met de opdrachtgever naar overwogen, verrassende resultaten.

Pers:
2016: Het Nieuwsblad, woning Aalst
2016: Buitengewoon en betaalbaar Belgisch bouwen 2, woning Aalst
2017: Home Sweet Home Magazine, herenhuis in Antwerpen
2017: Best of Slates, woning Londerzeel
2017: De Standaard Weekend Magazine, schuurwoning Dilbeek
2018: Home Sweet Home Magazine, schuurwoning Dilbeek
2019: Buitengewoon Belgisch Bouwen, schuurwoning Dilbeek
2019: De Tijd, schuurwoning Dilbeek
2020: Knack Black Edition, woning Ninove
 
 
 

Lezingen:
2015: Archipel Vzw, "PechaKucha"  https://vimeo.com/180903453
2016: Modulor, universiteit Antwerpen

Webdesign figure8