Project dag en dauw

Gebogen schoonheid

Onze opdrachtgever – de eigenaar van het schoonheidssalon ‘Dag & Dauw’ – contacteerde ons met een aantal concrete vragen over tekortkomingen in hun bestaande pand. Zo viel het salon van buitenaf niet op en zagen voorbijgangers weinig beweging. Binnenin ontbrak het aan een professionele uitstraling. Er was niet echt ruimte om producten uit te stallen in functie van verkoop en de afwerking van de verschillende behandelingscabines liet te wensen over. Daarnaast had het pand ook een gedateerde uitstraling met nood aan een update.

De noden waren duidelijk: minimaal drie cabines voor behandelingen, een aantrekkelijke verkoopruimte, een wachtplek en een nagelstudio. Verder moest de inrichting aansluiten bij de nieuwe merkidentiteit, welke een natuurlijke rust uitstraalt. Een uitdaging gezien het beperkte grondoppervlak en de ligging aan een drukkere steenweg.

In de vrijwel rechthoekige ruimte begonnen we met tabula rasa. De bestaande rechte binnenmuren verdwenen uit het plan en werden vervangen door golvende wanden. Deze ingreep maakt de beleving voor de bezoeker rustiger en zorgt voor een natuurlijke flow doorheen de ruimte. De klanten komen binnen in een sfeervolle winkelruimte, badend in het licht. Door een beperkt gebruik aan materialen, texturen en kleuren wordt de ruimte omgetoverd tot een oase van rust. Versterkt door de juiste muziek en geur, staat deze atmosfeer in schril contrast met de drukte van de straat.

Middenin de winkelruimte integreerden we een element in de vorm van het vernieuwde logo. Dit element doet dienst als display – met bijkomende handenwasser – voor de verschillende schoonheidsproducten en als zitelement waar klanten even kunnen wachten voor hun behandeling. Daarnaast creëerden we de nagelstudio. Door deze twee naar de voorzijde te brengen, zorgen we ervoor dat voorbijgangers steeds beweging zien in het salon, wat bijdraagt tot de professionele uitstraling en visibiliteit. 

De materialiteit van het salon is tot een absoluut minimum beperkt, muren en maatmeubilair zijn ruw gepleisterd met stucwerk, een bijhorende naadloze vloer en donkere houten accenten. De intiemere behandelingsruimtes kregen een plaats achteraan. Achter elk van de drie deuren ligt een bruinrode ruimte, wat de behandelingsruimtes een andere donkere sfeer geeft. 

Door doordacht om te gaan met de gegeven ruimte en de wensen van de klant, creëerden we een rustige oase aan een drukke verbindingsweg, waar bezoekers kunnen genieten van een hele reeks aan behandelingen waarbij ze even tot rust kunnen komen. 

Galerij